Ronald McDonald Kinderfonds

Het eerste Belgische Huis in Jette (Brussel)

Met uw hulp zal het eerste Belgische Ronald McDonald Huis op het terrein van het Universitair Ziekenhuis Brussel, campus Jette het licht zien.

De vzw Ronald McDonald Kinderfonds investeert nu vooral in de bouw van het eerste Belgische Ronald McDonald Huis. De kost van de bouw van het Huis loopt op tot 2,2 miljoen euro en de jaarlijkse onderhoudskosten worden geschat tussen 220.000 en 250.000 euro per jaar. Jullie steun is broodnodig om dit project op lange termijn te kunnen realiseren.

De opening van dit eerste huis in België is gepland in 2019. De vzw Ronald McDonald Kinderfonds en het Universitair Ziekenhuis Brussel werken momenteel nauw samen om dit project te voltooien.

Het huis zal tien privékamers tellen. Voor een bedrag van 10 euro per dag, beschikken de gezinnen over een eigen kamer (waar tot vier personen kunnen verblijven). Verder zullen er gemeenschappelijke ruimten zijn waar iedereen die dat wil, ervaringen kan uitwisselen en steun vinden bij elkaar in een niet-medische omgeving. Het huis zal beheerd worden door een huismanager en vrijwilligers. Een groot team van vrijwilligers zal dus van essentieel belang zijn voor een goed dagelijks verloop van het Huis.