Ronald McDonald Kinderfonds

Getuigenissen

Verschillende Belgische families hebben al kennis kunnen maken met een Ronald McDonald Huis in één van onze buurlanden. Zij delen hun ervaringen met ons:

We verplaatsten onze thuis van Hasselt naar het Ronald McDonald Huis in Maastricht waar we zo’n 80 dagen verbleven. Zo konden we zoveel mogelijk tijd bij onze dochter doorbrengen zonder tijd te verliezen met pendelen. Het geeft ook een zeker gevoel van rust wetende dat je op enkele minuten van je kind bent verwijderd. In het huis woon je ook samen met lotgenoten. We voelden ons er thuis. Het is echt een huis van huis.

Jan Olaerts verbleef 80 dagen in het Ronald McDonald Huis van Maastricht.

Wij wonen in België op 220 kilometer van Maastricht zodat pendelen niet voor de hand lag. Jakob had bovendien veel nood aan dichte aanwezigheid en dat was enkel mogelijk dankzij het Ronald McDonald Huis. Bovendien was het een plek waar je net niet te veel maar ook net genoeg bemoeienis kreeg van vrijwilligers en andere ouders. Ze weten dat je niet altijd veel zin hebt om heel veel te vertellen. Maar als je er nood toe voelt, dan weet je dat het kan en je een begripvol oor en open hart zal vinden. Als je in dat huis verblijft, weet je dat je met lotgenoten bent en vind je vlot aansluiting op elkaars leefwereld. In moeilijke omstandigheden is dat goud waard.

Bart Dewaele, vader van Jakob. Familie van Jakob spendeerde 6 dagen in het Ronald McDonald Huis van Maastricht.

Doordat we in het Ronald McDonald Huis verbleven en daardoor binnen de vijf minuten bij onze zoon konden zijn, gaf dat een bepaalde rust. We konden op adem komen, de dingen van de dag doorspreken, ontspannen en goed voor onszelf en voor elkaar te zorgen. Iedere familie heeft haar eigen redenen om in het huis verblijven. Hierdoor heerste een sfeer van samenhorigheid omdat iedereen in hetzelfde schuitje zit. Je aanwezigheid schept een band met de andere families waarbij de keuken en huiskamer een belangrijk ontmoetingspunt vormden.

De familie Van Dijck verbleef 20 dagen in het Ronald McDonald Huis van Maastricht.